Ana Sayfa | Haberler | Renault Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama

RENAULT LASTİK BASINÇ SENSÖRÜ SIFIRLAMA

 

Lastik Basınç Sensörü Nedir ?

Lastik basınç sensörü; lastiğin içinde ki hava basıncını ölçen özel bir sensördür. Bu sensörün diğer bir ismi de TMPS’dir. Özetle lastik hava basıncınızı izleyen ve tehlikeli bir şekilde düştüğü zaman sizi uyaran bir elektronik sistemdir.

Lastik Basınç Sensörü TPMS’nin Yararları Nedir?

TPMS, aracınızın lastik basıncı düşük olduğunda veya düz gittiğinde sizi uyarır.Doğru lastik basıncını korumanıza yardımcı olarak, TPMS aracınızın kullanımını iyileştirerek, lastik aşınmasını azaltarak, fren mesafesini azaltarak ve yakıt tasarrufunu iyileştirerek yolda güvenliğinizi artırabilir.

Renault Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama

Renault Lastik Basınç Sensörü Sıfırlama için öncelikle;

  1. Yeniden başlatma işlemi kontak açıkken – 2 göstergesi üzerinde “Lastik Set TPW” fonksiyonunu seçmek için 3 veya 4 butonlarına art arda basınız.
  2. – yeniden başlatma işleminin yapılması için 3 veya 4 butonlarını basılı tutunuz. (3 saniye kadar)
  3. “Set TPW Başladı” mesajının yaklaşık beş saniye görüntülenmesi lastik basınçları referans değerinin yeniden başlatılması isteğinin başarıyla başlatıldığını bildirir. Sıfırlama bir kaç dakikalık sürüşün ardından çıkar.
  4. Görüntüleme gösterge tablosundaki 2 göstergesi şişirme ile ilgili olası arızalar hakkında bilgi verir .(havası inmiş lastik, patlamış lastik…)
  5. İkaz ışığı  “Lastik Şişiriniz ve Set TPW” mesajıyla birlikte yanar. Bunlar en az bir lastiğin indiğini veya patlamış olduğunu gösterir.

** İnme durumunda, ilgili lastiği şişirin. Lastiğin patlaması durumunda, yenisiyle değiştirin veya marka yetkilinize başvurun. Soğuk havalarda lastiklerinizi kontrol edip, yeniden ayarlayınız.

Kaynak: Renault Kullanım Kitapçığı

Gün içinde randevunuzu almak için hemen iletişime geçmek için tıklayın.
Hizmetlerimizin ayrıntılarını incelemek ve  ihtiyaçlarınızı belirleyerek bizlere ulaşabilmek için tıklayın.

Güner Otomotiv – Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul
0532 300 09 81 – info@guneroto.com

Eylül 12, 2019
SEKTÖREL